Навіщо додавати в котлети терту картоплю: тепер будете готувати тільки так
Класичний смак страви набуває нового відтінку.
Котлети – багатьма улюблена ситна страва. Ось кілька лайфхаків і рецептів, як приготувати котлети з картоплі і фаршу, та так, що у вас попросять рецептик.
За порадами шеф-кухарів, для котлет краще вибирати жирніше м’ясо, або просто додати в фарш трохи сала. А ще не варто переборщувати зі спеціями – вистачить чорного меленого перцю і солі.
Навіщо в котлети додають картоплю – прості лайфхаки
Досвідчені господині роблять це для поліпшення смакових якостей котлет. Таким чином класичний смак страви набуває нового відтінку. Додавати в фарш треба сиру добре протерту або подрібнену картоплю.
Крім того, котлети з картоплею відмінно тримають форму. Але в цьому випадку використовувати краще не сиру картоплю, а варену – саме вона буде “скріплюючим” інгредієнтом.
Якщо у вас фарш трохи “водянистий”, то і в цьому випадку можна використовувати картоплю. Щоб позбутися рідкої консистенції фаршу, додайте в нього подрібнену варену картоплю у співвідношенні дві середні картоплини на кілограм м’яса.
Що краще додати в котлети – хліб чи картоплю?
Як не дивно, в котлетний фарш можна додавати ці інгредієнти разом. Саме кулінари радять додавати їх, оскільки картопля “відповідає” за соковитість, а хліб – за пишність.
Спочатку в фарш додати трохи білого хліба, попередньо вимоченого в молоці, а потім – мілконатерту картоплю.
Котлети з картоплею замість хліба – простий рецепт на сковороді
Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, в складі можна замінити хліб сирою картоплею. Для котлет з картоплею на сковороді потрібні:
- півкіло свинячого фаршу;
- дві картоплини;
- одне яйце;
- головка цибулі;
- зубчик часнику;
- борошно/панірувальні сухарі;
- сіль і перець.
Добре подрібнити цибулю, натерти на середній тертці картоплю і викласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, додати роздавлений часник. Все добре перемішати і вибити фарш. Зробити котлети і обваляти в паніровці або борошні. Обсмажувати на сковороді на повільному вогні під кришкою з двох сторін, поки котлети не будуть готові.
Котлети з тертою картоплею в духовці – рецепт і покрокове приготування
Готувати котлети таким способом буде трохи швидше, ніж на сковороді. Вам знадобляться:
- кілограм фаршу;
- три великих сирих картоплини;
- одна цибулина;
- три зубчики часнику;
- 200 мл молока;
- два шматки білого хліба;
- сіль, перець, соняшникова олія.
Почистити і натерти картоплю на крупній тертці, подрібнити цибулю, пропустити через прес зубчики часнику і з’єднати з фаршем. Хліб замочити в теплому молоці на кілька хвилин, потім віджати і теж покласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, і все добре перемішати. Вибити фарш і приступити до формування котлет. Деко змастити олією і викласти сире блюдо. У заздалегідь розігріту духовку поставити деко з сирим продуктом на півгодини, потім трохи прикрутити вогонь і випікати ще 20 хвилин.