Догори
Дати відгук

Навіщо додавати в котлети терту картоплю: тепер будете готувати тільки так

Класичний смак страви набуває нового відтінку.

3 хв на прочитання09 Вересня 2023, 12:00
Поділитись:

Котлети – багатьма улюблена ситна страва. Ось кілька лайфхаків і рецептів, як приготувати котлети з картоплі і фаршу, та так, що у вас попросять рецептик.

За порадами шеф-кухарів, для котлет краще вибирати жирніше м’ясо, або просто додати в фарш трохи сала. А ще не варто переборщувати зі спеціями – вистачить чорного меленого перцю і солі.

Навіщо в котлети додають картоплю – прості лайфхаки

Досвідчені господині роблять це для поліпшення смакових якостей котлет. Таким чином класичний смак страви набуває нового відтінку. Додавати в фарш треба сиру добре протерту або подрібнену картоплю.

Крім того, котлети з картоплею відмінно тримають форму. Але в цьому випадку використовувати краще не сиру картоплю, а варену – саме вона буде “скріплюючим” інгредієнтом.

Якщо у вас фарш трохи “водянистий”, то і в цьому випадку можна використовувати картоплю. Щоб позбутися рідкої консистенції фаршу, додайте в нього подрібнену варену картоплю у співвідношенні дві середні картоплини на кілограм м’яса.

Що краще додати в котлети – хліб чи картоплю? 

Як не дивно, в котлетний фарш можна додавати ці інгредієнти разом. Саме кулінари радять додавати їх, оскільки картопля “відповідає” за соковитість, а хліб – за пишність.

Спочатку в фарш додати трохи білого хліба, попередньо вимоченого в молоці, а потім – мілконатерту картоплю.

Котлети з картоплею замість хліба – простий рецепт на сковороді

Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, в складі можна замінити хліб сирою картоплею. Для котлет з картоплею на сковороді потрібні:

  • півкіло свинячого фаршу;
  • дві картоплини; 
  • одне яйце;
  • головка цибулі;
  • зубчик часнику; 
  • борошно/панірувальні сухарі;
  • сіль і перець.

Добре подрібнити цибулю, натерти на середній тертці картоплю і викласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, додати роздавлений часник. Все добре перемішати і вибити фарш. Зробити котлети і обваляти в паніровці або борошні. Обсмажувати на сковороді на повільному вогні під кришкою з двох сторін, поки котлети не будуть готові.

Котлети з тертою картоплею в духовці – рецепт і покрокове приготування

Готувати котлети таким способом буде трохи швидше, ніж на сковороді. Вам знадобляться: 

  • кілограм фаршу;
  • три великих сирих картоплини;
  • одна цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • 200 мл молока;
  • два шматки білого хліба;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Почистити і натерти картоплю на крупній тертці, подрібнити цибулю, пропустити через прес зубчики часнику і з’єднати з фаршем. Хліб замочити в теплому молоці на кілька хвилин, потім віджати і теж покласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, і все добре перемішати. Вибити фарш і приступити до формування котлет. Деко змастити олією і викласти сире блюдо. У заздалегідь розігріту духовку поставити деко з сирим продуктом на півгодини, потім трохи прикрутити вогонь і випікати ще 20 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost