Догори
Дати відгук

Науковці з'ясували, яка музика допомагає худнути

Гучність та ритм пісень впливає на апетит людей

1 хв на прочитання25 Грудня 2020, 22:21
Поділитись:

Вчені встановили взаємозв'язок між вибором страв в кафе і музичним супроводом. Американські дослідники провели цікаве дослідження з приводу впливу музики на апетит людини. Як з'ясувалося, гучність звучання музичних композицій під час прийому їжі має прямий вплив на вибір страв. Повідомляє The Daily News.

Дослідники з'ясували, що швидка музика в кафе чи ресторані змушує відвідувачів замовляти більші та калорійніші страви, тоді як повільні мелодії провокують людей на більш легку їжу чи перекуси. 

Пояснення досить просте — швидке серцебиття, яке викликає ритмічна музика, свідчить про активну фазу, коли організму потрібно багато калорій. А повільна мелодія провокує тіло на відпочинок, коли не варто перевантажувати себе переварюванням важкої їжі.

Як виявилося, гучність музичного фону має таке ж значення. Висновок був зроблений після того, як в одному з кафе Стокгольма поперемінно включали гучну і тиху музику. Результат не забарився: при гучному звучанні люди більше налягали на фастфуди та жирні страви, а при тихих піснях частіше задовольнялися салатами.

Тобто під час прийому їжі треба ставити тихі та повільні пісні, щоб з'їсти менше, таким чином музика може допомогти худнути.

Науковці припустили, що ресторатори легко можуть маніпулювати відвідувачами, направляючи їх увагу на вигідну для себе сторону.  

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що лікарі розповіли, ознакою яких хвороб може бути задишка.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost