Науковці створили гібрид квасолі та капусти, який захистить від раку

1 хв на прочитання06 Грудня 2020, 12:06

Гібрид є  морозостiйким і може переносити  5-7 градусів морозу. Квагіста зовсім невибаглива до грунтiв i клiматичних зон

Нова рослина під назвою квагіста має спiльнi властивостi батькiвських рослин – квасолi i капусти. Про це повідомляє Iнститут оздоровлення і відродження народів України.

Квагіста є досить незвичною для українців рослиною, бо має висоту до 2-3 м.  і  стебла, які мають форму бамбука, на якому розташовуються листя. Зовнiшнiй вигляд листя i квiтiв, високi кормовi i харчовi якостi в рослині  вiд капусти, а от  значний вмiст бiлку i нектару – вiд квасолi. 

Як інформують селекціонери, гібрид є  морозостiйким і може переносити  5-7 градусів морозу. Квагіста зовсім невибаглива до грунтiв i клiматичних зон, росте i плодоносить вiд Пiвдня України до Пiвночi Росiї.  В перший рiк вегетацiї перевищує кормовi та харчовi сорти капусти в 1,5 – 2,5 рази.

Квагiста цiнна кормова i дiєтична рослина. Молоде листя використовують для салатiв i голубцiв. Гібрид  регулює травлення i корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виведеннi токсичних речовин i радiонуклiдiв, при атеросклерозi i зхворюваннях щитовидної залози.

Крім того, науковці зазначають, що пасiчники при вирощуваннi квагiсти на насiння висаджують її на другий рiк вегетацiї бiля пасiки як гарний i декоративний медонос.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: