Догори
Дати відгук

Науковці Ботсаду ім. Фоміна допоможуть парку-пам'ятці «Межигір’я» розвивати науковий потенціал

Науковці проведуть поверхневий огляд рослин.

2 хв на прочитання07 Травня 2024, 18:27
Науковці Ботсаду ім. Фоміна допоможуть парку-пам'ятці «Межигір’я» розвивати науковий потенціал Науковці Ботсаду ім. Фоміна допоможуть парку-пам'ятці «Межигір’я» розвивати науковий потенціал
Поділитись:

7 травня парк-пам’ятка «Межигір’я» та Ботанічний сад ім. Фоміна навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» підписали Меморандум про співпрацю та планують спільно провести ботанічні дослідження на території парку-пам’ятки. Про це повідомляють у пресрелізі Міндовкілля. 

Як повідомив очільник парку-пам’ятки «Межигір’я» Сергій Юзвенко, під час зустрічі з представниками ботсаду були обговорені першочергові завдання щодо співпраці. Науковці Ботсаду ім. О.В. Фоміна проведуть поверхневий огляд рослин на території парку-пам’ятки «Межигір'я» для визначення їх стану, виявлення особливо цінних видів, а також визначення потенційних зон для проведення рекреаційних заходів до дня офіційного відкриття.

У рамках меморандуму установи співпрацюватимуть за такими напрямками:

  • підготовка та проведення екоосвітніх заходів та проєктів;
  • підвищення кваліфікації працівників парку-пам’ятки «Межигір’я»;
  • формування єдиного інформаційного простору для професійного спілкування між співробітниками парку, науковими співробітниками, провідними фахівцями та профільними студентами; 
  • організація навчальної, виробничої та переддипломної практики студентів навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» на території парку-пам’ятка «Межигір’я».

Нагадаємо, що зараз у парку-пам’ятці «Межигір’я» працює міжвідомча комісія з передачі у державне управління арештованих активів, які знаходяться на його території і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost