Догори
Дати відгук

Наука спростувала: 6 міфів про здоров’я, в які ми віримо

Хропіння — сигнал того, що з вашим здоров’ям щось не так

3 хв на прочитання05 Січня 2023, 10:58
Поділитись:

Ще якихось 100 років тому багато психічних розладів «лікували», просто розсікаючи частину головного мозку. А всього 50 років тому жінки не отримували своєчасну допомогу при серцевому нападі, тому що специфічні «жіночі» симптоми просто не брали до уваги. Але і в наші дні залишилося безліч застарілих принципів, які насправді були спростовані вченими.

Щеплення можуть викликати аутизм

Багато батьків відмовляються робити своїм дітям щеплення від небезпечних захворювань, посилаючись на нібито доведений зв’язок між щепленнями та підвищеним ризиком аутизму. Тим часом вже вийшло кілька по-справжньому великих метадосліджень, які підтвердили: це міф. Цього року були опубліковані результати метадослідження, автори якого вивчили результати експериментів, що оцінюють стан здоров’я понад півмільйона людей протягом декількох десятиліть — і вони з упевненістю говорять, вакцинація ніяк не впливає на ризик розвитку аутизму.

Якщо у вас не було алергії в дитинстві, то ніколи й не буде

На жаль, це не так. Практично в будь-якому віці й на будь-якому життєвому етапі може розвинутися непереносність того чи іншого продукту, в тому числі в досить важкій формі. Тому якщо раптом ви помітили реакцію на якийсь звичний продукт, зверніться до лікаря і зробіть тести — і якщо вони будуть позитивними, надалі уникайте алергену.

Астма не розвивається у дорослих

Ще одна сумна правда: як і алергія, астма може розвинутися раптово, у людини, яка ніколи раніше нею не страждала. Тому важливо знати ранні ознаки цього захворювання і вчасно звернутися до лікаря, якщо раптом помітите у себе або близьких ці симптоми.

Кава виводить рідину з організму

Попри те, що кофеїн має сечогінний ефект, кава та інші напої, що містять його, рекомендовано враховувати в підрахунку щоденної кількості випитої рідини. Лікарі все більше схиляються до думки, що кава може бути таким же джерелом вологи для організму, як і звичайна вода.

Вживання яєць підвищує рівень холестерину

Багато років яйця, особливо смажені, були під найсуворішою забороною для всіх, хто серйозно турбувався про здоров’я серця: вважалося, що ці продукти підвищують рівень «поганого» холестерину в організмі та сприяють зниженню еластичності стінок судин. Але недавні дослідження підтвердили, що немає прямого зв’язку між споживанням яєць і накопиченням небезпечного холестерину. Більш того, яйця корисні для серця, через те, що жовтки містять вітаміни А, D, Е і К, А також кальцій, залізо і холін.

Хропіння — це нормально

Насправді хропіння безпечний і нормальний тільки в одному випадку — якщо у вас нежить. У весь інший час хропіння — сигнал того, що з вашим здоров’ям щось не так. Діабет другого типу, підвищений кров’яний тиск, захворювання серця — це тільки мала частина тих захворювань, з якими пов’язано обструктивне апное або, по-простому, хропіння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитаннягодина тому
Антарктида Вулкан Природа Дорогоцінний метал
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання2 години тому
Досвідчені дачники Корисні поради Будяки
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання9 годин тому
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора