Національним паркам вручили 15 функціональних транспортних засобів

1 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 21:16
ФОТО: Представники Міндовкілля і профільного комітету ВР з німецькими дипломатами і благодійниками / Міндовкілля

Керівники Міндовкілля спільно з партнерами з Німеччини передали 5 пікапів та 10 мотоциклів чотирьом національним паркам.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук спільно з членом Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Юлією Овчинниковою, представниками Посольства Німеччини в Україні і Франкфуртського зоологічного товариства передали 5 пікапів та 10 мотоциклів чотирьом націнальним паркам.

Функціональний транспорт відправили у заказники «Черемоський», «Гуцульщина», «Зачарований край» та «Сколівські Бескиди». Транспорт придбано за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства та Уряду Німеччини.

ФОТО: транспорт для нацпарків від німецьких партнерів / Міндовкілля

«Тепер патрулювати території, проводити моніторинг та організовувати наукові дослідження в нацпарках буде ще зручніше. Автомобілі та мотоцикли дозволять оперативно пересуватися територіями національних парків, що забезпечить швидку реакцію на загрози довкіллю. У поєднанні зі SMART-системою біомоніторингу, яка активно впроваджується у наших нацпарках та заповідниках, це справді доречний та своєчасний внесок. Тож попри реалії війни, активно рухаємося до європейських стандартів сталого управління заповідними територіями», – зазначила Світлана Гринчук.

У Міндовкіллі подякували німецьким партнерам за черговий внесок у розвиток українського природно-заповідного фонду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: