Національні стратегії зі збереження біорізноманіття: Україна звіряє компас з партнерами

1 хв на прочитання12 Вересня 2024, 06:30
ФОТО: Міжнародна конференція, присвячена діалогу щодо збереження біорізноманіття у Кишиневі / Міндовкілля

Мета міжнародної конференції – налагодити регіональний діалог між країнами Центральної та Східної Європи для покращення планування, моніторингу та звітності з біорізноманіття.

У Кишиневі стартувала міжнародна конференція, присвячена діалогу щодо національних стратегій та планів зі збереження біорізноманіття. Участь у ній взяли представники 21 країни з Центральної та Східної Європи. Захід організований Секретаріатом Конвенції про біологічне різноманіття у співпраці з урядами Молдови й Грузії.

Україна також бере активну участь у міжнародній зустрічі на тлі кліматичних ризиків та ситуації на сході країни. Про це повідомили у Міндовкілля.

Основна мета заходу – налагодити регіональний діалог між країнами Центральної та Східної Європи для покращення планування, моніторингу та звітності з біорізноманіття. Це посилить реалізацію Конвенції ООН про біологічну різноманітність та протоколи до неї на національному рівні.

"Захист природи - це спільний обов’язок, і міжнародне співробітництво допоможе нам досягти значного прогресу в цьому напрямку", наголосили у Міндовкілля.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: