Догори
Дати відгук

Нашийник для зубра. В Україні відслідковуватимуть переміщення диких тварин

Після того, як зубри будуть з чипами, через спеціальну інтернет-програму спеціалісти зможуть відстежувати переміщення тварин.

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 15:58
Поділитись:

З 2021 року в державному підприємстві «Мисливське господарство «Стир» використовуватимуть інноваційні ошийники (чипи) для відслідковування переміщення диких тварин. Як йдеться у матеріалі  ekoinform,  передусім нашийники  будуть використовуватися для слідкування за зубрами у Бродівському районі.

Після того, як зубри будуть з чипами, через спеціальну інтернет-програму спеціалісти зможуть відстежувати переміщення тварин. Такі інновації дадуть змогу спеціалістам господарства своєчасно реагувати на те, щоби не допустити виходу зубрів за межі господарства. 

Цей проєкт пілотний і вперше буде впроваджений на території України саме на Львівщині. Кошти на реалізацію проєкту виділені з міжнародних фондів охорони природи.

Довідково:
На Львівщині існують найчисельніші популяції зубрів двох ліній: біловезька та біловезько-кавказька. Обидві субпопуляції репродуктивні та нормально розвиваються. Загальна чисельність — 114 особин — найбільша в Україні.

Відомо, що у Фінляндії винайшли вакцину проти коронавірусу для тварин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко