Насамперед низькокалорійна: названо корисні властивості стручкової квасолі

3 хв на прочитання08 Травня 2023, 19:28

До складу стручкової квасолі входить безліч вітамінів

Стручкова, або спаржева, квасоля допомагає боротися з процесами старіння, зміцнює репродуктивну та імунну системи, багата вітамінами.

Історія стручкової квасолі

Стручкова квасоля, її також називають спаржева квасоля і зелено-стручкова квасоля, разом з іншими звичними для нас сортами квасолі, належить до виду «квасолі звичайної». Квасоля звичайна походить від свого предка-квасолі з Перу.

По Центральній і Південній Америці квасоля поширилася завдяки міграціям індіанських племен. А в Європу квасоля була завезена іспанськими мандрівниками в 16 столітті, які поверталися з Нового Світу. По Європі та Азії квасоля поширилася завдяки іспанським та португальським торговцям. На територію Київської Русі квасоля потрапила з Європи, і довгий час називалася «французькі боби». На сьогоднішній день квасоля поширена по всім країнам світу. Спаржеву квасолю вирощують в Аргентині, Китаї, Франції, Єгипті, Індонезії, Індії, Іраку, Італії, Мексиці, Іспанії, США.

Поживна цінність стручкової квасолі

Стручкова квасоля – низькокалорійний продукт (31 ккал на 100г), не містить жиру з високим вмістом насичених жирних кислот.

До складу стручкової квасолі входить безліч вітамінів: вітаміни А, С, К, магній, залізо, калій, фолієва кислота, магній і тіамін.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: