Догори
Дати відгук

NASA втратила зв'язок із літальними апаратами на Марсі

Міні-гелікоптер Ingenuity має допомогти знайти ознаки можливого життя на Марсі. Nasa намагається відновити контакт.

1 хв на прочитання21 Січня 2024, 12:42
Тінь від міні-гелікоптера NASA Ingenuity під час польоту в квітні 2021 року. Фото: NASA/JPL-Caltech/Handout/Reuters Тінь від міні-гелікоптера NASA Ingenuity під час польоту в квітні 2021 року. Фото: NASA/JPL-Caltech/Handout/Reuters
Поділитись:

NASA втратило зв'язок зі своїм міні-вертольотом Ingenuity на Марсі. Зв'язок із марсоходом Perseverance був раптово втрачений у четвер, повідомляє американське космічне агентство. Зараз інженери намагаються відновити зв'язок. Про це розповідає Die Zeit.

Вертоліт, який нагадує дрон, приземлився на планеті разом із марсоходом Perseverance у лютому 2021 року. Літальний апарат покликаний допомогти шукати ознаки можливого життя на Марсі на відстані. Perseverance надсилатиме зібрані гелікоптером дані на Землю.

Після того, як Ingenuity вирушив у свій 72-й політ, зв'язок із ним було втрачено незадовго до посадки. Влада США вже втрачала зв'язок із гелікоптером у минулому — востаннє це було торік, коли він не виходив на зв'язок цілих два місяці.

Гелікоптер, який важить всього 1,8 кг, повинен був здійснити 50 польотів на Марс протягом 30 днів. Ingenuity вже перевищив цей показник. Загалом літальний апарат подолав понад 17 км і піднявся на висоту до 24 м.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.