Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Народила сина у кареті "швидкої", п'ять днів провела у бомбосховищі: історія киянки і її щасливого Макара

Народила сина у кареті "швидкої", п'ять днів провела у бомбосховищі: історія киянки і її щасливого Макара

Та ніч, пригадує 31-річна породілля, була страшною.

1 хв на прочитання12 Березня 2022, 16:04
Поділитись:

Вона народила сина у Києві у кареті швидкої допомоги пізно вночі, а на ранок почалася війна. З немовлям на руках Наталя провела у бомбосховищі п'ять днів. І нещодавно жінка змогла покинути столицю і добратися із синами до Львова. Про це розповіли у Першому територіальному медичному об'єднанні міста Львова.

Та ніч, пригадує 31-річна породілля, була страшною. Пологи почалися стрімко. Швидка навіть не встигла доїхати до лікарні. Спершу малюк не дихав і потрапив у реанімацію. А далі – світанок, ні на що несхожий гуркіт … – почалася війна! Усіх терміново евакуювали у бомбосховище. Там Наталя провела п’ять днів і там охрестила сина. Хлопчика звуть Макарчик, у перекладі – «щасливий».

Коли медики дозволили Наталі покинути медичний заклад, вона разом із новонародженим та 5-річним синами вирушила до Львова. Одразу по приїзді породілля звернулася за допомогою до лікарів-неонатологів Першого медоб’єднання Львова. На той момент у малюка почалася жовтяниця. Через накопичення білірубіну у крові колір склер, обличчя та рук у нього набув лимонного кольору. Хлопчик перебував у стані середньої важкості.

Малюку провели усі необхідні обстеження та надали відповідне лікування. Макарчик почувається краще й уже поїхав з мамою до бабусі з дідусем на Львівщині.

До слова, не піднімайте те, чого не клали, та майте багато активованого вугілля — поради ветерана.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.