Догори
Дати відгук

Нарколог порадив не поїти дітей «дитячим» шампанським

Виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

1 хв на прочитання30 Грудня 2020, 16:06
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Багато українців люблять купувати своїм дітям до новорічних свят кілька пляшечок «дитячого» шампанського. Проте фахівці не рекомендують цього робити.

Так, за словами нарколога Євгена Брюна, подібне «споювання» дитини залишає психологічну залежність. Згодом така звичка призведе до зловживання реальним алкоголем у дорослому житті. 

За його словами, заохочуючи тягу до алкоголю вже у процесі дорослішання буде важко пояснити підліткові, що алкоголь — це погано.

Однак є і фізіологічна складова. Брюн стверджує, що виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

Відомо, що обмеження у шкідливій їжі, навіть тимчасові, принесуть більше користі, аніж нашкодять.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання11 годин тому
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання16 годин тому
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання16 годин тому
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитанняВчора
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитанняВчора
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитанняВчора