Догори
Дати відгук

Нарколог порадив не поїти дітей «дитячим» шампанським

Виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

1 хв на прочитання30 Грудня 2020, 16:06
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Багато українців люблять купувати своїм дітям до новорічних свят кілька пляшечок «дитячого» шампанського. Проте фахівці не рекомендують цього робити.

Так, за словами нарколога Євгена Брюна, подібне «споювання» дитини залишає психологічну залежність. Згодом така звичка призведе до зловживання реальним алкоголем у дорослому житті. 

За його словами, заохочуючи тягу до алкоголю вже у процесі дорослішання буде важко пояснити підліткові, що алкоголь — це погано.

Однак є і фізіологічна складова. Брюн стверджує, що виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

Відомо, що обмеження у шкідливій їжі, навіть тимчасові, принесуть більше користі, аніж нашкодять.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.