Догори
Дати відгук

Нарколог порадив не поїти дітей «дитячим» шампанським

Виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

1 хв на прочитання30 Грудня 2020, 16:06
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Багато українців люблять купувати своїм дітям до новорічних свят кілька пляшечок «дитячого» шампанського. Проте фахівці не рекомендують цього робити.

Так, за словами нарколога Євгена Брюна, подібне «споювання» дитини залишає психологічну залежність. Згодом така звичка призведе до зловживання реальним алкоголем у дорослому житті. 

За його словами, заохочуючи тягу до алкоголю вже у процесі дорослішання буде важко пояснити підліткові, що алкоголь — це погано.

Однак є і фізіологічна складова. Брюн стверджує, що виробники «дитячого» шампанського часто додають у напій велику кількість цукру.

Відомо, що обмеження у шкідливій їжі, навіть тимчасові, принесуть більше користі, аніж нашкодять.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитання2 години тому
Всесвітній день макаронів — 25 жовтня: історія, рецепти, любов до пасти
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Закарпатська обласна прокуратура
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитанняВчора
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитанняВчора
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025