Догори
Дати відгук

Нарешті з'явилася вакцина від хвороби Альцгеймера

1 хв на прочитання21 Жовтня 2020, 13:43
Поділитись:

Вчені Університету охорони здоров'я Південної Флориди створили вакцину, яка повинна допомогти людям з хворобою Альцгеймера, смертельно небезпечної і невиліковної форми деменції.

Про це йде мова у прес-релізі на MedicalXpress.

Доклінічні дослідження продемонстрували, що дендритна вакцина, націлена на нейротоксичні форми пептиду бета-амілоїду (олігомерного Aβ), є безпечною і потенційно здатна викликати імунну відповідь проти формування твердих відкладень амілоїдних бляшок, які вважаються головною причиною загибелі нервових клітин. В основі вакцини E22W42 DC використані дендритні клітини, які представляють антиген Aβ імунній системі організму.

До сих пір клінічні випробування всіх антіамілоідних вакцин для лікування хвороби Альцгеймера не увінчалися успіхом.

Наприклад, при тестуванні однієї з вакцин у кількох пацієнтів розвинулося запалення центральної нервової системи. Новий препарат не повинен надмірно стимулювати імунну систему літніх людей за рахунок присутності дендритних клітин, які регулюють захисну реакцію організму.

Вакцина сповільнила погіршення пам'яті у трансгенних мишей, які страждають від аналога хвороби Альцгеймера. При цьому не було виявлено значних відмінностей у рівнях запальних цитокінів в плазмі між вакцинованої і контрольної групами мишей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost