Догори
Дати відгук

Нардепи збільшать у кілька разів штрафи для порушників самоізоляції

Мінімальний штраф може становити 3400 грн.

1 хв на прочитання13 Квітня 2021, 19:36
Фото "Сегодня" - Нардепи хочуть збільшати у кілька разів штрафи для порушників самоізоляції та "безмасочників" Фото "Сегодня" - Нардепи хочуть збільшати у кілька разів штрафи для порушників самоізоляції та "безмасочників"
Поділитись:

Українці, яких впіймають на порушенні самоізоляції чи обсервації, можуть отримати штраф від 3 тис. 400 до 8 тис. 500 грн. Відповідний закон планують розглянути у Верховній Раді.

Документом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення положенням, згідно з яким порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 тис. 400 до 8 тис. 500 грн).

Встановлюється, що справи про такі адміністративні правопорушення розглядають виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад; органи Нацполіції, органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи Державної прикордонної служби України.

Також лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи органів Держсанепідслужби мають право від їхнього імені розглядати справи про такі адмінправопорушення і накладати адміністративні стягнення в межах територій та об’єктів нагляду, визначених законодавством.

Ці нововведення щодо розгляду справ стосуються і порушень щодо перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

Тим часом у Києві медиків впіймали на хабарництві: вимагали гроші за видачу тіл померлих від COVID (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.