Догори
Дати відгук

Напої, які призводять до здуття вен на ногах

Варикозні вени забарвлюються у синій та червоний колір.

1 хв на прочитання18 Жовтня 2022, 06:34
Поділитись:

Вони виникають, коли клапани у венах наших ніг не дозволяють крові повертатися вниз, коли ми стоїмо, а не вгору, до серця. Хоча це має багато відомих причин, велика кількість випадків пояснюється спадковими тригерами. Іноді надмірне споживання певних напоїв може сприяти виникненню проблеми.

До напоїв, які мають найбільш виражений вплив на судинну систему, відносяться підсолоджені цукром напої, алкоголь і каву. Високе споживання цукру викликає проблеми, порушуючи кровообіг і перешкоджаючи кровотоку, що викликає закупорку вен. Є докази того, що цукор поглинає воду і змушує стінку вени набухати та розширюватись. Алкоголь може сприяти розвитку варикозного розширення вен аналогічним чином, але сам по собі алкоголь не є проблемою.

Алкоголь може спричинити значне навантаження на судинну систему організму, збільшуючи частоту серцевих скорочень. Це спричинено втратою еритроцитів, які відповідають за доставку кисню по всьому тілу. При посиленні тиску на вени на гомілках і стопах зростає можливість варикозу.

Вживання кави може спричинити аналогічні ускладнення, викликаючи звуження вен.

Це може прокласти шлях до розвитку хронічної венозної недостатності, яка згодом може спричинити здуття вен.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.