Догори
Дати відгук

Напій, який легко позбавить Вас від головного болю

Кофеїн є стимулятором

2 хв на прочитання21 Грудня 2022, 14:52
Поділитись:

Цей напій полегшує симптом головного болю вже через 15-20 хвилин.

Будь-який любитель кави або чаю знає з перших рук, що кофеїн може позитивно впливати на наше тіло. За даними Американської психологічної асоціації, він швидко піднімає рівень вашої енергії, коли ви ледве можете тримати очі відкритими, тримає вас у тонусі, коли в іншому випадку вам було б нудно до сліз, і навіть покращує ваше самопочуття.

Кофеїн є стимулятором, який у природі зустрічається більш ніж у 60 рослинах, за даними Національної медичної бібліотеки. За словами доктора Вейда Купера, доктора медичних наук, невролога та директора Клініки головного та нейропатичного болю в Мічиганському університеті, у людей, які рідко його вживають, кофеїн має судинозвужувальні властивості, а це означає, що він звужує кровоносні судини, скорочуючи дрібні м’язи в них. Кофеїн може допомогти протидіяти набуханню кровоносних судин, що виникає під час головного болю, і, у свою чергу, полегшити ваш біль.

Так само кофеїн блокує рецептори вашого мозку для аденозину нейромодулятора, який уповільнює нервову активність і викликає сонливість, коли він зв’язується з його рецепторами, як показують дослідження.

Оскільки кофеїн швидко всмоктується в кишечнику, він може полегшити головний біль вже через 15-20 хвилин, і вам краще споживати від 50 до 100 міліграм кофеїну, щоб помітити поліпшення симптомів, говорить доктор Купер. Для порівняння, за даними Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США, чашка кави об’ємом 8 унцій містить від 80 до 100 міліграм кофеїну, а така ж кількість чорного або зеленого чаю містить від 30 до 50 міліграм.

Поєднання кофеїну з знеболювальними препаратами також може допомогти полегшити симптоми, говорить Меріенн Мейс, доктор медичних наук, невролог з Центру головного болю при Неврологічному інституті Клівлендської клініки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.