Догори
Дати відгук

Найважливіші правила при вирощуванні розсади огірків: поради досвідчених дачників

Якщо ви хочете виростити щедрий врожай огірків, то треба знати ці секрети.

2 хв на прочитання20 Березня 2024, 13:33
Вирощування розсади огірків Поради для гарного урожаю Вирощування розсади огірків Поради для гарного урожаю
Поділитись:

Огірки є найпопулярнішими для вирощування серед інших культур. Звичайно, адже вони є основним овочем для салатів та закруток. Якщо ви хочете виростити щедрий врожай огірків, треба знати основні правила щодо підготовки розсади.

Вибір насіння для розсади та обробка

Зверніть увагу на оброблене насіння. Якщо воно має спеціальну вже оболонку, замочувати чи дезінфікувати його не треба. Воно вже готове до висаджування.

Вимоги до світла

Розсаді потрібно світло. Якщо його недостатньо, вона почне витягуватись. Щоб уникнути цієї проблеми, розсаду треба досвічувати. Після появи паростків також треба слідкувати за температурою в приміщенні. Вона має бути 18-20 градусів.

Коли висаджувати у ґрунт

Пересаджування зі стаканчиків у відкритий ґрунт проводять не раніше 3-4 тижня. На цей час вона вже буде мати достатньо сили, щоб витримувати вплив навколишнього середовища. Перша декада червня — найоптимальніший час.

Вибір горщиків

Найкраще брати торф’яні горщики. Таким чином ви убезпечите розсаду від пошкоджень при перенесенні в ґрунт. Оптимальний розмір горщиків 9х9 см або 10х10 см.

Вимоги до ґрунту

Огіркам потрібна земля з нейтральною кислотністю. Ви маєте забезпечити добривами достатню кількість калію та фосфору у складі.

Гартування

Умови на грядці суттєво відрізняються від підвіконня чи теплиці. Саме тому розсаду потрібно загартовувати. Для цього на день її виставляють на відкритий балкон або вулицю. Починають з мінімально 2 годин, а потім час перебування збільшують.

Ці вимоги прості. Від них залежить якість вашої розсади. Звичайно, що вони не єдині, але все починається з найпростішого.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.