Догори
Дати відгук

Найсмачніша солянка на зиму: вдалий рецепт зі свекрушиного зошита

Зберігати в підвалі

2 хв на прочитання29 Серпня 2023, 22:33
Поділитись:

Одна із підписниць пише:

«Згадували з чоловіком дитинство, і він розповідав як в 90-тих роках готувала його мама смачну солянку на зиму. Він так смачно розповідав, що мені теж захотілося, знайшла рецепт в записнику свекрухи і приготувала солянку – вийшла дуууже смачна і ароматна.

Взимку на швидку руку, можна швидко приготувати смачний супчик на обід або вечерю для всієї родини, а можна і з картоплею і просто як закусочку. Готую солянку тепер постійно на зиму лише за цим рецептом. Чоловік їсть і нахвалює – ділюся рецептом з Вами!»

Інгредієнти:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр
  • Морква – 500 гр
  • Цибуля – 500 гр
  • Олія – 250 мл
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Вода – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Приготування:

Овочі мию, очищаю, видаляю насіння і плодоніжки. У велику простору каструлю наливаю олію і відправляю нарізану ріпчасту цибулю середнім кубиком.

Моркву натираю на великій терці і додаю до цибулі. Все ретельно перемішую і обсмажую протягом 5 хвилин.

Помідори нарізаю кубиками і укладаю в каструлю.

Болгарський перець нарізаю соломкою відправляю до овочевої маси.

Капусту нарізаю соломкою додаю до всіх овочів все ретельно перемішую. Додаю сіль, цукор. Тушу 45 хвилин періодично помішуючи. Якщо рідини замало додаю води.

За кілька хвилин до зняття каструлі з вогню додаю оцет, перець чорний мелений, лавровий лист.

У підготовлені стерилізовані банки розкладаю солянку, закриваю кришками.

Перевертаю банки догори дном. Укутую і залишаю до повного охолодження. Зберігаю в підвалі."

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.