Догори
Дати відгук

Найсмачніша солянка на зиму: вдалий рецепт зі свекрушиного зошита

Зберігати в підвалі

2 хв на прочитання29 Серпня 2023, 22:33
Поділитись:

Одна із підписниць пише:

«Згадували з чоловіком дитинство, і він розповідав як в 90-тих роках готувала його мама смачну солянку на зиму. Він так смачно розповідав, що мені теж захотілося, знайшла рецепт в записнику свекрухи і приготувала солянку – вийшла дуууже смачна і ароматна.

Взимку на швидку руку, можна швидко приготувати смачний супчик на обід або вечерю для всієї родини, а можна і з картоплею і просто як закусочку. Готую солянку тепер постійно на зиму лише за цим рецептом. Чоловік їсть і нахвалює – ділюся рецептом з Вами!»

Інгредієнти:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр
  • Морква – 500 гр
  • Цибуля – 500 гр
  • Олія – 250 мл
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Вода – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Приготування:

Овочі мию, очищаю, видаляю насіння і плодоніжки. У велику простору каструлю наливаю олію і відправляю нарізану ріпчасту цибулю середнім кубиком.

Моркву натираю на великій терці і додаю до цибулі. Все ретельно перемішую і обсмажую протягом 5 хвилин.

Помідори нарізаю кубиками і укладаю в каструлю.

Болгарський перець нарізаю соломкою відправляю до овочевої маси.

Капусту нарізаю соломкою додаю до всіх овочів все ретельно перемішую. Додаю сіль, цукор. Тушу 45 хвилин періодично помішуючи. Якщо рідини замало додаю води.

За кілька хвилин до зняття каструлі з вогню додаю оцет, перець чорний мелений, лавровий лист.

У підготовлені стерилізовані банки розкладаю солянку, закриваю кришками.

Перевертаю банки догори дном. Укутую і залишаю до повного охолодження. Зберігаю в підвалі."

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання3 години тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025