Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Найперше - це захист життя і здоров’я людей: у Мінагро обговорили профілактику сказу серед диких тварин 

Найперше - це захист життя і здоров’я людей: у Мінагро обговорили профілактику сказу серед диких тварин 

Учасники наради також висловили пропозиції стосовно підвищення ефективності боротьби

1 хв на прочитання10 Січня 2024, 17:33
У Мінагро обговорили профілактику сказу серед диких тварин  У Мінагро обговорили профілактику сказу серед диких тварин 
Поділитись:

Відбулася чергова нарада Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Уряді України під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Тараса Висоцького. У засіданні взяли участь представники Держпродспоживслужби, Держлісагентства, МОЗ та обласних військових адміністрацій. Про це повідомляють у пресслужбі Мінагро. 

Учасники засідання обговорили питання забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та проведення імунізації диких тварин проти сказу. ОВА прозвітували про результати боротьби з цією небезпечною хворобою протягом 2023 року.

Як наголосив Тарас Висоцький, боротьба з поширенням сказу - це, в першу чергу, захист життя і здоров’я людей. За його словами, системна співпраця і взаємодія Держпродспоживслужби, Держлісагентства та МОЗ сприятимуть досягненню необхідних результатів щодо запобігання поширенню сказу. Для цього потрібен системний діалог.

Учасники наради також висловили пропозиції стосовно підвищення ефективності боротьби зі сказом у 2024 році. Зокрема, шляхом збільшення кількості вакцин, дозволу на полювання з певними обмеженнями та використання агродронів у гірській місцевості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.