Догори
Дати відгук

Найнезвичайніші страви з гречкою, будете здивовані

3 хв на прочитання27 Вересня 2023, 18:39
Source: Pixabay Source: Pixabay
Поділитись:

Гречка – не просто смачна, а й неймовірно корисна крупа та каша, яку люблять і дорослі, і діти. Ми найчастіше просто відварюємо гречку і використовуємо як гарнір. Також з неї роблять супи та навіть молочні каші. Але цю крупу можна використати й в інших рецептах, наприклад, зробити з гречки... вареники! Спочатку вони можуть здатися дивними, але варто спробувати.

Вареники в Україні: страва без кордонів

Вареники – це популярна страва, що є тісто, обгорнене навколо начинки. Проте історія вареників дуже давня та різноманітна, і налічує сотні років.

Історія вареників пов’язана з територією сучасної України, де ця страва набула найбільшої популярності та популярності. Вареники вперше згадуються у документах XIV століття. Вони були невіддільною частиною української кухні та вважалися символом щедрості та гостинності.

Начинки були найрізноманітнішими: від сиру до картоплі. Але сьогодні у господарок вибір ще більший. Тому можна пробувати навіть крупи, тим паче вартість гречаної крупи цілком доступна.

Перевірений рецепт вареників з гречкою

Для тесту вам знадобиться: 2 склянки борошна, 1 яйце, пів склянки води, стільки ж молока та половину чайної ложки солі

Для начинки візьміть склянку гречки, одну середню цибулину, пару столових ложок олії, а також сіль та спеції до свого смаку.

Приготування тесту

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно та сіль.
  2. В окремій мисці з’єднайте яйце, воду та молоко.
  3. Повільно додайте|добавляйте| рідку суміш в борошно, ретельно перемішуючи, поки не утвориться м’яке тісто.
  4. Загорніть тісто в плівку і залиште відпочивати на півгодини.

Підготовка начинки

  1. Закип’ятіть воду в каструлі, додайте гречку і варіть, поки вона не стане м’якою. Потім відкиньте на сито і дайте стекти воді.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте дрібно нарізану цибулю до золотистої кірки.
  3. Додайте обсмажену цибулю до відцідженої гречки, приправте сіллю та перцем до смаку і ретельно перемішайте.

Формування вареників

  1. Розкачайте тісто на пишну скибочку і виріжте круги за допомогою склянки або форми для вареників.
  2. На кожен круг насипте трохи начинки і акуратно защипніть його в півмісяць.
  3. Щільно притискайте краї вареника пальцями, щоб уникнути розривів.

Варка

  1. Доведіть каструлю з водою до кипіння і додайте трохи солі.
  2. Варите вареники у киплячій воді 60 секунд.

Подача

Подавайте вареники гарячими з|із| розтопленим вершковим маслом або сметаною, а також зеленню за бажанням.

Рецепт вареників з гречкою дозволить вам насолодитися смаком цієї чудової страви. Приготуйте їх вдома та насолоджуйтесь смаком!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Сушимо м'яту правильно
Як правильно сушити м'яту вдома, щоб зберегти її аромат та користь
3 хв на прочитанняВчора
Жорстоке вбивство на Закарпатті
За живе спалення сина на Закарпатті мати та співмешканець отримали по 9 років тюрми
1 хв на прочитанняВчора
Світовий рекорд: київські діти створили унікальне арт-полотно
Унікальний мистецький проєкт київських дітей встановив світовий рекорд
2 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Невидима рана шкіри: чому гідраденіт гнійний вимагає уваги саме сьогодні
4 хв на прочитанняВчора
Дієтолог назвав рибу, кориснішу за лосось, та розповів, як її краще готувати
2 хв на прочитання31 Травня 2025
Навіть помірне вживання алкоголю може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера – дослідження
2 хв на прочитання31 Травня 2025
Всесвітній день без тютюну: чому 45 % української молоді потрапляє в нікотинові пастки та як їх захистити?
6 хв на прочитання31 Травня 2025
У червні очікуються потужні магнітні бурі: детальний прогноз
1 хв на прочитання30 Травня 2025