Догори
Дати відгук

Наймасштабніша ремонтна кампанія: Галущенко про готовність до зими

Фахівці працюють для збільшення генерації та посилення можливостей передачі електроенергії та забезпечення гроадян світлом.

1 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 09:18
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Безпрецедентна ремонтна кампанія: енергетики обстежили систему електропостачання. Рівень пошкодження енергетичної інфраструктури цього року набагато більший. Фахівці працюють для збільшення генерації та посилення можливостей передачі електроенергії та забезпечення гроадян світлом. Повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Національному марафону «Єдині новини». 

«Рівень пошкоджень цього року набагато більший. Тому сьогодні ми говоримо про наймасштабнішу кампанію навіть порівняно з минулим роком. І дуже важливо, що тут у нас є спільне розуміння — це і державні компанії, і приватні. Тобто ми всі працюємо єдиним фронтом задля збільшення обсягів генерації, щоб забезпечити можливість передачі електроенергії та забезпечити українців світлом», – сказав урядовець.

Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону, і єдиний фактор, який може суттєво вплинути на ситуацію, — це подальші масовані обстріли об’єктів інфраструктури, їх вплив на енергосистему. І залежно від цього буде моделюватися робота енергосистеми.

Галущенко наголосив, що найбільш надійним захистом енергетики є протиповітряна оборона. «Чим ефективніше вона працюватиме, тим стабільніше ми зможемо пройти зиму. Тому це дуже критичне питання. Хочеться, щоб процеси постачання або публічно задекларовані обіцянки реалізовувались якомога швидше», – додав міністр.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.