Догори
Дати відгук

Найкращі сусіди для клематисів (ФОТО)

Що варто посадити поруч із цими квітами, щоби створити чудову композицію.

1 хв на прочитання19 Грудня 2023, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Клематис, ця чарівна ліана з великими, яскравими квітами, завжди привертає увагу садівників своєю елегантністю і розкішшю. Але щоб вона розцвітала в усій своїй красі, важливо вибрати правильних сусідів для неї в саду. Телеграм-канал «Садівник» радить, що варто посадити поруч із клематисами, щоби створити чудову композицію на вашій ділянці.

Фото 1/3

Клематиси і троянди — ідеальна пара. Класика саду! У цієї пари приблизно збігаються терміни цвітіння, що дозволяє створити шедевральні поєднання.

Клематиси і лілійники — прекрасне поєднання. Листя лілійників прикриває «ноги» клематисам, дотримуючись золотого правила: у клематисів ноги мають бути в затінку, а голова на осонні.

Клематиси і хости теж добре поєднуються і чудово виглядають. Хости прикривають своїм листям ніжки клематисів. Виглядає ця пара дуже ефектно.

Клематиси і хвойні — невисокі ялівці, туї, ялинки, сосни. Хвоя підкреслить цвітіння клематисів, а яскраві квіти принесуть родзинку у хвойну строгість.

Клематиси і декоративні трави — безпрограшний варіант. Повітряні стебла трав та ажурна краса клематисів — чарівне поєднання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.