Вєтрова Влада1 хв на прочитання01 Січня 2023, 19:12
Господині, які впораються з цим рецептом, будуть удостоєні найвищої похвали від тих, кому випаде честь дегустувати страву. Іноді кулінари стоять перед вибором: приготувати пюре або поставити на стіл запечену картоплю.
Найвигідніше виглядає другий варіант. А якщо приготувати страву за старовинним французьким рецептом, то всі будуть у шоці. Страва виходить неймовірно смачною, але при цьому не потрібні екзотичні інгредієнти.
Список продуктів складається з:
- картоплі – 1 кг;
- цибулі – 1 цибулина;
- бульйону – 0,2 л;
- молока – 0,2 л;
- вершкового масла – 60 г;
- солі та перцю (за смаком).
ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ
- Для початку картоплю потрібно порізати на тонкі пластини, а цибулю перетворити на кільця.
- Форму для запікання змащують невеликою кількістю масла. Решту інгредієнта розтоплюють і змішують з молоком і бульйоном. У рідину домішують спеції.
- У форму не викладають усе відразу. Спочатку одну частину картоплі, потім цибулю, потім знову картоплю.
- Заготівлю заливають молоком, накривають фольгою та готують 45 хв. у духовці при 180 °C.