Догори
Дати відгук

Найкраще пюре: як у Франції готують картоплю «Буланжер»

Не потрібні екзотичні інгредієнти. 

1 хв на прочитання01 Січня 2023, 19:12
Поділитись:

Господині, які впораються з цим рецептом, будуть удостоєні найвищої похвали від тих, кому випаде честь дегустувати страву. Іноді кулінари стоять перед вибором: приготувати пюре або поставити на стіл запечену картоплю. 

Найвигідніше виглядає другий варіант. А якщо приготувати страву за старовинним французьким рецептом, то всі будуть у шоці. Страва виходить неймовірно смачною, але при цьому не потрібні екзотичні інгредієнти. 

Список продуктів складається з:

  • картоплі – 1 кг;
  • цибулі – 1 цибулина;
  • бульйону – 0,2 л;
  • молока – 0,2 л;
  • вершкового масла – 60 г;
  • солі та перцю (за смаком). 

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для початку картоплю потрібно порізати на тонкі пластини, а цибулю перетворити на кільця. 
  2. Форму для запікання змащують невеликою кількістю масла. Решту інгредієнта розтоплюють і змішують з молоком і бульйоном. У рідину домішують спеції. 
  3. У форму не викладають усе відразу. Спочатку одну частину картоплі, потім цибулю, потім знову картоплю. 
  4. Заготівлю заливають молоком, накривають фольгою та готують 45 хв. у духовці при 180 °C. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025