Догори
Дати відгук

Найкорисніший фрукт восени: замінить таблетки та покращить кровообіг

Він суттєво знижує ризик виникнення інсульту .

2 хв на прочитання17 Жовтня 2023, 12:20
Фото:
UAinKrakow.pl Фото: UAinKrakow.pl
Поділитись:

Фрукти та овочі – важлива складова раціонального харчування людини. Вони не лише стимулюють та нормалізують роботу кишечника, а й виступають джерелом вітамінів та мінералів.

Завдяки вмісту флавоноїдів, що є одним із найпотужніших антиоксидантів, які захищають клітини від руйнівного впливу вільних радикалів, яблука мають сильні протизапальні властивості, допомагають боротися із загальними інфекціями та алергіями.

За рахунок захисту клітин від руйнування, викликаних дією так званих гістамінів, тобто речовин, які утворюються при запальних реакціях та алергії, антиоксиданти яблук дають додаткові можливості у лікуванні астми та алергічних реакцій, які виникають в осінній сезон.

Дослідження дев'яти тисяч здорових людей довели, що вживання всього одного яблука на день суттєво знижує ризик виникнення інсульту - гострого порушення мозкового кровообігу.

Одне свіже осіннє яблуко приносить організму більшу користь, ніж ковтання аптечних вітамінів. 100 грамів яблук мають ефект, рівноцінний 1500 мг таблетованого вітаміну С, але при цьому важливо їсти яблука зі шкіркою, оскільки саме в ній міститься більше за все флавоноїдів.

Які ж яблука найкорисніші? Тут відповідь однозначна: безумовно ті, які ростуть на вашій дачі, а не "глянцеві", які пройшли хімічну обробку та тривале зберігання.

Ці корисні продукти необхідні організму круглий рік, особливо в зимовий період. Включіть їх у раціон, щоб зміцнити імунітет, підтримати здоров’я та поповнити енергетичні ресурси.

Також найкориснішими є:

  • морква;
  • журавлина;
  • ківі;
  • капуста квашена;
  • горобина чорноплідна;
  • банани;
  • часник.

Радимо включати в раціон горіхи, сезонні фрукти та овочі, втриматися від замовлення екзотичних імпортних товарів, адже в них є багато шкідливих речовин через спеціальну обробку, яка забезпечує збереження плодів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.