Догори
Дати відгук

Найбільшим власником сільськогосподарських угідь в Америці зараз є Білл Гейтс

Бізнесмен скуповував ділянки протягом декількох років, і зараз Гейтс володіє землею в 19 штатах.

2 хв на прочитання23 Січня 2021, 19:15
Поділитись:

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс скуповував ділянки протягом декількох років, і зараз Гейтс володіє землею в 19 штатах. Наразі він  є найбільшим в США приватним власником сільгоспугідь.

Як повідомляє профільний ресурс The Land Report, Йому належить майже 1000 кв. км сільськогосподарських земель в США. Земля безпосередньо або опосередковано належить інвестфонду Cascade Investments, який інвестує кошти сім'ї Гейтса

Найбільші з належних Гейтсу ділянок знаходяться в Луїзіані (69 071 акрів - 280 кв. км), Арканзасі (47 927 акрів - 194 кв. км) і Небрасці (20 588 акрів - 83 кв. км).

Як зазначає американський Forbes, Гейтс давно цікавиться сільським господарством з точки зору науки і екології. Ще в 2008 році благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив невеликим фермерам з Африки грант на $306 млн для розвитку високоурожайного і поновлюваного сільського господарства.

У 2018 році фонд Гейтсів інвестував у дослідження того, якими способами можна збільшити надій корів, вивести курячі яйця кращої якості та підвищити стійкість врожаю до посухи й хвороб.

У січні 2020 року фонд повідомив про запуск ініціативи Gates Ag One, щоб посилити підтримку фермерів у країнах, що розвиваються та надати їм більше можливостей отримати передові інструменти та доступ до інновацій для збільшення врожаю й адаптації до змін клімату.

Cascade Investments не відповів на запит Forbes USA. “Як саме використовуються землі, що належать Гейтсу, до кінця незрозуміло”, — зазначив журнал. І звернув увагу, що “дочка” Cascade Cottonwood Ag Management входить у некомерційну організацію Leading Harvest, яка виступає за захист культур, ґрунту й водних ресурсів.

Хоча Гейтс і найбільший приватний власник сільгоспугідь у США, він далеко не ключовий землевласник в цілому, пише видання.

До списку 100 найбільших землевласників США за версією The Land Report у 2019 році Гейтс навіть не увійшов. Перше місце у рейтингу посів голова ради директорів компанії Liberty Media Джон Малоні, володіння якого портал оцінив у 8,9 тис. кв. км.

До слова, у Держгеокадастрі  нещодавно провели оцінку земель сільськогосподарського призначення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро