Догори
Дати відгук

Нафтогаз запросив підтримки для продовження проєкту в Єгипті

НАК "Нафтогаз України" розраховує на підтримку єгипетських партнерів у проекті на ділянці Alam Еl Shawish East

2 хв на прочитання16 Березня 2020, 15:43
tsn.ua tsn.ua
Поділитись:

НАК "Нафтогаз України" розраховує на підтримку єгипетських партнерів у подальшої реалізації проекту з видобутку вуглеводнів на ділянці Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Єгипту.

Про це заявив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома під час зустрічі з головним виконавчим директором Egyptian general petroleum corp. Абед Ізз Ель Рігалєм, передає GreenPost із посилання на повідомлення "Нафтогазу".

"Сторони обговорили поточну ситуацію на світовому ринку нафти та кроки, які потрібно вжити сторонам цьому питанні", - зазначається у повідомленні.

Крім того, обговорені питання, пов’язані із діяльністю закордонною філії "Нафтогазу" та реалізацією концесійної угоди. Зокрема, йшлося про співпрацю філії з податковими органами, виробничі питання щодо виконання робочої програми та питання розрахунків за реалізовані вуглеводні.

"Нафтогаз отримав запевнення у підтримці ЄГНК по всім напрямкам проекту. Сторони домовились про проведення робочих зустрічей своїх фахівців продовж наступного тижня", - повідомили у НАК.

GreenPost нагадує, що НАК "Нафтогаз України" і Egyptian General Petroleum Corp. (ЕGPC) створили спільне підприємство "Петросеннан" у 2011 р. відповідно до концесійної угоди.

Вона передбачає проведення нафтової розвідки та експлуатації "Нафтогазом" ділянки Alam El-Shawish East. Станом на 10 квітня 2011 р "Нафтогаз" видобув понад 360 тис. бар. нафти на цієї ділянці.

Після завершення будівництва нафто- і газопроводів, а також бази з підготовки нафти і газу, планова сумарний річний видобуток на ділянці становитиме близько 1 млн т умовного палива, за попередніми розрахунками компанії.

На зазначеній території відкрито п'ять родовищ нафти і газу та продовжуються роботи з розвідки, проектування та будівництва інфраструктури." Нафтогаз" працює на Alam El-Shawish East на умовах концесійної угоди, підписаної 13 грудня 2006 р з урядом Єгипту та ЕGPC.

Під час випробування розвідувальної свердловини 18 лютого 2009 р було отримано приплив нафти дебітом 588 бар. на добу. Таким чином, в цей день було здійснено комерційне відкриття, а з 19 квітня 2010 року розпочато рання видобуток вуглеводнів на концесійній ділянці Алам Ель Шавіш Іст.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.