Дуже важливо займатись профілактикою інсультів, адже це складний невідкладний стан, пише zdorovia.
Інсульт - серйозне небезпечне життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Розрізняють дві основні причини інсульту: ішемічний та геморагічний. У першому випадку кровопостачання зупиняється через тромб. В останньому випадку розривається ослаблена кровоносна судина, що забезпечує мозок.
Те, що виявили в новому дослідженні, було одночасно дивним і шокуючим. Більше споживання яєць було пов'язане з високим ризиком геморагічного інсульту, але не з ішемічним інсультом. Кожні додаткові 20 г яєць, що споживаємо на день, підвищують ризик геморагічного інсульту на 25 відсотків.
Середнє велике яйце важить близько 60 г. В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину і всі вони знаходяться в жовтку. Щоб уявити це у перспективі, людям із високим рівнем холестерину в крові рекомендується обмежити кількість споживаного холестерину приблизно до 300 мг на день.
Вплив яєць на стан здоров'я залишається дуже суперечливим. Багато досліджень показали, що помірне споживання може захистити від інсульту.