Набув чинності закон про легалізацію медичного канабісу

1 хв на прочитання16 Серпня 2024, 15:12
ФОТО: ілюстративне

Тепер дозволено обіг канабісу в медичних цілях. Про рекреаційне використання ліків на основі цієї рослини у законі не йдеться.

В Україні відсьогодні введено у дію закон про легалізацію медичного канабісу. Цей закон врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

У відомстві пояснили, що уряд розробив низку підзаконних актів, які детально врегульовують всі процеси та дозволятимуть пацієнту отримати ліки з медичного канабісу.

Найголовніші зміни, які впроваджені, – дозволено обіг канабісу в медичних цілях. Канабіс, його смола, екстракти й настоянки виключені з переліку особливо небезпечних речовин. Раніше їхній обіг був під забороною – тепер дозволений, але з певними обмеженнями. Законом визначено вміст тетрагідроканабінолу (ТГК) у висушеній соломі медичних конопель, який має дорівнювати або перевищувати 0,3%.

Відповідними препаратами дозволяється лікуватися військовослужбовцям, які страждають на ПТСР, мають тривожні розлади, а також пацієнтам з епілепсією, онкохворим і паліативним хворим, що страждають від хронічного болю.

Уряд незабаром розгляне ліцензійні умови для вирощування медичного канабісу в Україні. Під ліцензійний контроль також підпадатиме весь ланцюг обігу медичних конопель від імпорту або вирощування до продажу в аптеках.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: