Догори
Дати відгук

На звірофермі у Житомирській області в муках помирають 43 тисячі норок (фото)

А селяни бояться життя поблизу ферми, яка отруює їм життя в прямому сенсі слова

1 хв на прочитання21 Серпня 2020, 17:56
Фото: Прокуратура Житомирської області Фото: Прокуратура Житомирської області
Поділитись:

20 серпня правоохоронці, які прийшли з обшуками на звіроферму в селі Сінгурі на Житомирщини, виявили 43 тисячі норок, які повільно помирають у нелюдських умовах. Про інцидент повідомили у прокуратурі Житомирської області

Співробітники прокуратури та Державної екологічної інспекції Поліського округу навідалися на звіроферму з обшуками через те, що її власники не виконували рішення окружного адміністративного суду. Згідно нього свою діяльність звіроферма повинна була припинити ще 5 листопада 2019 року.  Але вона працює й досі.

Місцеві мешканці кілька разів писали скарги й намагалися привернути увагу до діяльносьті цього підприємства. Селяни впевнені, що звіроферма загрожує їх екологічній безпеці. 

Якщо провину власників слідство доведе, вони відповідатимуть за жорстоке поводження з тваринами. Адже останнім часом норок ніхто вчасно не годував і не давав тваринам води. Вони були змушені сидіти в тісних клітках. 

GreenPost вже писав про те, що жителі села Галицинове стурбовані ситуацією з масовою загибеллю худоби на місцевій фермі. Там здихаючих від голоду корів здають на м'ясо. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко