Догори
Дати відгук

На Житомирщині закрили шкуродерню, де знущалися над норками

На майно звіроферми наклали арешт

1 хв на прочитання02 Вересня 2020, 11:03
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Днями суд припинив діяльність та наклав арешт на майно звіроферми у селі Сінгурі на Житомирщині, де у муках повільно помирали 43 тисячі норок. Про ухвалу повідомили в прокуратурі Житомирської області. 

Богунський районний суд задовольнив клопотання прокурора та арештував документацію, транспорт, службові приміщення та, власне, самих тварин. 

Нагадаємо, що співробітники прокуратури та Державної екологічної інспекції Поліського округу 20 серпня навідалися на звіроферму з обшуками через те, що її власники не виконували рішення окружного адміністративного суду. Згідно з ним, свою діяльність звіроферма повинна була припинити ще 5 листопада 2019 року.

На території зфіроферми вони виявили 43 тисячі норок, які знаходилися у жахливих умовах: їх ніхто вчасно не годував і не давав води. Тварини сиділи у затісних клітках.

Як писав GreenPost раніше, 1 вересня Верховна Рада не підтримала експерименти над тваринами та відхилила скандальний законопроєкт №0897  «Про внесення змін до деяких законів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.