Догори
Дати відгук

На Закарпатті відкрилася кондитерська, в якій солодощі готують люди з ментальними порушеннями (відео)

Саме учні «Золотих сердець» виготовляють цукерки та«« випічку для кондитерської.

1 хв на прочитання29 Грудня 2020, 13:14
Поділитись:

В Ужгороді з  26 грудня почала працювати кав’ярня, де виготовляють цукерки та випічку для кондитерської люди з ментальними порушеннями. Як ідеться в сюжеті Суспільного, інклюзивну кондитерську відкрили в межах проєкту «Золоті серця Закарпаття».  

Як розповіла керівниця кондитерської Олена Логвіненко, зараз в інклюзивній кондитерській робити солодощі вчаться вісім людей із ментальними порушеннями,  ще п’ятеро студентів-кондитерів стажуються.

«Цей проєкт про працевлаштування, зараз стажуються студенти кулінарного коледжу, ми плануємо, що хтось залишиться працювати. Сюди ми будемо працевлаштовувати випускників школи «Золоті серця Закарпаття», — сказала Олена Логвіненко.

Шеф-кухар Павло Бодак розповів, що зараз студентам і людям з інвалідністю виготовляти солодощі допомагає кондитер. Потім їх навчать робити повний цикл кондитерської роботи.   

«Це може бути робота у пекарні, робота з хлібом, виготовлення цукерок. Щоб вони могли зробити це все без будь-якої допомоги, без втручання кондитерів, щоб це була їхня справжня робота», — сказав Павло Бодак.

Місцеві жителі кажуть що раді тому, що  в Ужгороді є такі заклади, де люди з інвалідністю можуть спробувати свої кулінарні здібності.

За словами Олени Логвиненко, впродовж наступного року в кондитерську-студію планують працевлаштувати ще двох людей із ментальними порушеннями.

До слова, на Івано-Франківщині з'явилася племінна пасіка.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро