На Закарпатті пройшла Наукова конференція з проблем біорізноманіття Карпат

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 09:01
ФОТО: Учасники Наукової конференції з проблем ентомології та охорони біорізноманіття Карпат / Ужанський національний природний парк

Вчені на Закарпатті шукали шляхи збереження і примноження природних багатств національних парків.

Наукову конференцію з проблем загальної та прикладної ентомології та охорони біорізноманіття Карпат провели вчені і природозахисники в Ужанському національному природному парку, що на Закарпатті. Її організували кафедра ентомології та збереження біорізноманіття Ужгородського національного університету та Закарпатського відділення ГО «Українське ентомологічне товариство».

На зустріч приїхали науковці з різних регіонів України: зі Львова, Волині, Івано-Франківська, Тернопільщини, Умані і з районів Закарпаття. Вчені-ентомологи поділилися з колегами надбаннями в ентомології. Розповіли про цікаві знахідки і визначили плани на майбутні спільні дослідження.

"Відвідали тисячолітні дуби: Діда дуба і Дуба Чемпіона, які поділились з нами своєю мудрістю і енергією, посмакували місцевою мінеральною водичкою з лісового джерела. Не обійшлось і без захопливого полювання на білі грибочки. Надихнулись красою цвітіння пізньоцвіта осіннього", - розповіли співробітники парку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: