Догори
Дати відгук

На Закарпатті палій став жертвою пожежі, яку сам й вчинив

Рятувальники нагадали, що від підпалів екосистем можуть постраждати житлові будинки, дикі тварини та птахи.

2 хв на прочитання06 Квітня 2021, 17:20
На Закарпатті палій став жертвою пожежі, яку сам і вчинив На Закарпатті палій став жертвою пожежі, яку сам і вчинив
Поділитись:

Напередодні на Закарпатті на Хустщині карма знайшла 34-річного чоловіка, який підпалив високу траву. За свідченням очевидців, він повертався додому п'яним і дорогою вирішив підпалити сухостій. Повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Закарпатській області.

«Однак вогонь із рослинності перекинувся на одяг закарпатця. Травмованого знайшов батько, який і передав сина в руки медиків. У потерпілого діагностовано термічні опіки голови, тулуба, рук і ніг — усього 60 % площі тіла, а також опіковий шок. Наразі хлопець перебуває в реанімаційному відділенні лікувального закладу, його стан оцінюють як тяжкий», — ідеться у повідомленні.

Загалом тільки протягом вчорашньої доби закарпатські рятувальники 26 разів виїжджали для ліквідації пожеж в екосистемах. Полум’я знищило майже 25 гектарів рослинності.

Рятувальники у черговий раз закликають людей подбати про довкілля та власне здоров’я й не спалювати суху траву та сміття. Як свідчить досвід лише цього року, така практика замість користі приносить тільки шкоду, зокрема для життя людей, їхнього майна та знищує велику кількість ні в чому не винних диких тварин і птахів.

Крім того, штраф за підпал екосистем стартує від 3500 грн.

Нагадаємо, парламентарі проголосували за посилення захисту лісів від навмисних підпалів і пожеж.  Йдеться про законопроєкт № 3526 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій».

Він забороняє знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, в тому числі у прибережних захисних смугах і на островах. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко