Догори
Дати відгук

На Закарпатті люди перекрили трасу через сміттєпереробний завод (відео)

Дорогу перекрили біля села Дубрівка.

1 хв на прочитання10 Серпня 2020, 16:50
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

9 серпня мешканці села Дубрівка Ужгородського району Закарпатської області та прилеглих сіл заблокували трасу Київ-Чоп. Так протестували проти будівництва у регіоні сміттєпереробного заводу, повідомляє патрульна поліція Закарпатської області.

Зранку люди перекрили рух між селами Дубрівка та  Чабанівка. Ходили по проїжджій частині з плакатами “Ми не сміття”. О 16:30 мітингарі розійшлися, рух автошляхом відновили.

Нагадаємо, що 3 червня 2020 року мешканці сіл  Дубрівка, Ірлява, Андріївка та Чабанівка вперше почули від інвесторів та місцевої влади про плани побудувати в регіоні завод з переробки сміття. Інвестор запевнив, що підприємство буде екологічно чистим та працюватиме за новітніми технологіями. А, отже, не зашкодить селянам.  Завод поділять на 3 зони: адміністративну, сортування, переробки.

Того ж дня проєкт отримав підтримку містобудівної раді при управлінні містобудування та архітектури Закарпатської ОДА як такий, що що відповідає всім державним будівельним нормам України.

Як ми писали раніше, у ніч на 10 серпня у Жмеринському районі вінницькі поліцейські виявили 5 вантажівок зі сміттям з Львівської області, які розвантажували побутові відходи на території земель сільськогосподарського призначення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost