Догори
Дати відгук

На Волині знову підтвердився випадок африканської чуми свиней

Зразки, відібрані для лабораторних досліджень, показали позитивний результат.

1 хв на прочитання19 Березня 2024, 09:15
Випадок Африканської чуми свиней На Волині Випадок Африканської чуми свиней На Волині
Поділитись:

В Ковельському районі на Волині зафіксували випадок африканської чуми у диких свиней. Хворобу підтвердили лабораторно.

Мертвих тварин працівники державної лісової охорони виявили в держлісфонді філії «Ковельське лісове господарство» ДП "Ліси України".

Повідомили фахівців Держпродспоживслужби в області, які відібрали зразки для проведення лабораторної експертизи.

Факт зафіксовано на Старовижівщині, на території угідь, що перебувають у державному мисливському резерві, тобто поки не надані в користування.

Зважаючи на позитивний результат, надалі фахівці плануватимуть комплекс необхідних заходів, повʼязаний із мінімізацію ризиків та з метою запобігання поширенню хвороби.

Нагадаємо, що на Волині така ситуація, на жаль, не вперше.

У 2015-2016 рр. хвороба найбільше прогресувала і стала причиною фактично знищення дикого кабана в угіддях. Лише за кілька років роботи популяцію вдалося відновити.

В попередні роки також фіксували одиничні випадки в різних регіонах. Завдяки оперативним злагодженим діям фахівців масштаби АЧС вдавалося мінімізувати.

Африканська чума свиней — інфекційне захворювання свійських та різних видів диких свиней збудником якого є вірус. Інкубаційний період захворювання короткий (2–12 днів) і супроводжується лихоманкою (40–42 °С) впродовж 48-ми годин перед проявом клінічних ознак та відсутністю інших симптомів в цей період.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.