Догори
Дати відгук

На території Каховського водосховища відновилася затоплена річка Кам’янка

Повернення річки Кам'янки позитивно вплине на біорізноманіття регіону.

1 хв на прочитання11 Травня 2024, 18:00
Каховське водосховище Затоплена річка Кам’янка Відновлення річки Каховське водосховище Затоплена річка Кам’янка Відновлення річки
Поділитись:

Роками річка Кам'янка страждала від негативного впливу водосховища. Будівництво Каховської ГЕС призвело до підняття рівня води, що спричинило затоплення заплав та знищення природніх середовищ існування багатьох видів рослин та тварин, про це пише bravery.today.

Але завдяки зусиллям природоохоронців та фахівців водного господарства вдалося здійснити роботи з відновлення річки. Деталі проведених робіт та їхні наслідки наразі не розголошуються, але сама новина про успішне відновлення річки є дуже позитивною.

Очікувані переваги відновлення річки Кам'янка:

  • Відновлення природної річкової системи: Відновлення природного плину річки сприятиме покращенню якості води, відновленню нерестилищ для риб та поверненню до життя інших водних мешканців.

  • Збагачення біорізноманіття: Повернення річки Кам'янки позитивно вплине на біорізноманіття регіону. Це сприятиме відновленню популяцій рослин і тварин, які залежать від річкової екосистеми.

  • Покращення екологічного стану регіону: Відновлення річки сприятиме покращенню загального екологічного стану регіону. Річки відіграють важливу роль у підтримці водного балансу, очищенні води та регулюванні клімату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.