Догори
Дати відгук

На ще одну медичну структуру в Україні побільшає

Новий орган буде підкорятися МОЗ і займатися питаннями трансплантації і лікування за кордоном.

1 хв на прочитання06 Червня 2020, 16:05
Поділитись:

На ще одну медичну структуру в Україні побільшає. Так, у Міністерстві охорони здоров'я з'явиться окремий орган, який буде займатися питаннями трансплантації і лікування за кордоном.

"Питанням трансплантації і лікування за кордоном в Міністерстві охорони здоров'я буде приділятися особлива увага з тієї нової структури, яку я минулого тижня підписав. У нас буде окремий орган, який буде займатися питанням трансплантації і лікування за кордоном", - сказав глава МОЗ Максим Степанов.

Як  повідомив міністр на брифінгу в суботу, 6 червня, відповідний Указ про установу вже підписаний.

За словами Степанова, зараз в Індії перебувають сім пацієнтів, які очікують трансплантацію. Хоча в той же час трансплантацію можна здійснювати і в Україні, адже в країні "є фахівці, але для цього потрібно побудувати певну систему".

Нагадаємо, у грудні 2019 року Кабінет міністрів України затвердив тарифи на надання третинної медичної допомоги шляхом трансплантації.  Згідно з документом, вартість алотрансплантації нирки (від живого донора або донора-трупа) визначено на рівні 323 798 грн. серця - 535 280 грн, пересадка печінки або частини печінки  –  855 039 грн.

Як відомо, в Олександрівській клінічній лікарні Києва кардіохірурги у лютому провели операцію з імплантації механічного серця (LVAD). Це перша подібна операція в Україні, виконана на базі муніципального медичного закладу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.