Догори
Дати відгук

На радість покупцям почалося зниження цін на полуницю

2 хв на прочитання09 Червня 2020, 19:28
Поділитись:

Сьогодні, 9 червня, фермери південних регіонів України різко збільшили пропозицію полуниці з відкритого ґрунту. Зростанню пропозиції сприяє тепла і сонячна погода, завдяки якій швидко дозріває ягода. Повідомляє EastFruit.

Різке зростання пропозиції суниці садової привів до зниження середніх оптових цін. Якщо ще пару днів назад суницю можна було продати навіть за 65-75 грн / кг ($ 2,4-2,8 долара США за кг) оптом, то сьогодні ціни знизилися до 40-55 грн / кг ($ 1,5-2, 0 долара США за кг). При цьому фермери готові знижувати ціну й охоче вступають в переговори, тому що бачать, що візуально кількість продавців полуниці постійно зростає, як і обсяги її пропозиції.

Лише ягода преміальної якості в гарному упакуванні продається дорожче 55 грн / кг, і, до речі, попит на цей сегмент суниці залишається досить хорошим, тому що покупці впевнені в хороших роздрібних продажах. Найчастіше фермери південних регіонів пропонують полуницю раннього італійського сорту Клери (Clery).

Очікується, що через 2-3 дні почнеться масове збирання суниці садової на Півдні, що може привести до ще більш динамічного зниження цін на неї. У роздріб ціни на ринках повинні знизитися до 60-70 грн за кг. 

Цікаво, що в західному регіоні України, як і раніше відчувається дефіцит суниці садової, хоча і тут вже спостерігається зниження середніх цін на цю ягоду. Саме цей регіон найбільше постраждав від заморозків, причому постраждали, головним чином, ранні сорти суниці.  Однак, очікується, що вже завтра на ринок почнуть надходити оптові партії полуниці з південних регіонів, і ціни почнуть знижуватися.  

Нагадаємо, яка користь і небезпека полуниці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.