Догори
Дати відгук

На Прикарпатті хочуть створити гастрономічну стежку (відео)

Подібні гастрономічні стежки вже є у Закарпатській та в Одеській областях

1 хв на прочитання20 Жовтня 2020, 15:53
Поділитись:

Марковані гастрономічні стежки планують створити на Прикарпатті. Для цього ініціатори громадської спілки "Дорога смаку Прикарпаття" залучили сім крафтових господарств. Ще 30 - готують свої документи для участі, ідеться у сюжеті Суспільного. 

Бриндзу, різні види трав'яних чаїв, лісові ягоди, солодощі з меду - усе це виготовляють крафтові господарства Прикарпаття. Підприємці тримають дійних корів, аби частувати відпочивальників різними видами свіжої сирно-молочної продукції.  Також власноруч збирають трави та ягоди для чаїв. І все це - натуральне.

Так, наприклад, Михайло Стеф'юк, власник крафтового господарства, вже 25 років виготовляє чаї, напої з цикорію, унікальні медові драже.

Подібні гастрономічні стежки вже є у Закарпатській та в Одеській областях. І у спілці зацікавлені створити такі гастрономічні маршрути, які б дозволяли б туристам побачити величезний потенціал сільськогосподарських територій.

За словами голови спілки  "Дорога смаку Прикарпаття" Ірини Фіщук, буде створена карта з гатрономічними локаціями, а вся дорога буде промаркована відповідними дорожніми знаками.

До слова, Україна годує 150 мільйонів людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.