Догори
Дати відгук

На Полтавщині під лід провалилися батьки і їх двоє синів

Родину з двома дітьми, що провалилася під кригу в селі Березняки Лубенського району на Полтавщині, врятував місцевий поліцейський. 

2 хв на прочитання03 Лютого 2021, 22:15
Родина, яку врятував поліцейський.Фото: pl.npu.gov.ua Родина, яку врятував поліцейський.Фото: pl.npu.gov.ua
Поділитись:

Родина з двома дітьми - синами 3-х та 13-ти років у вихідний день гуляла біля річки Гребиха. Діти каталися на санчатах. В одну мить радісні вигуки змінилися на крики про допомогу. Це сталося в неділю 31 січня, розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Полтавській області.

"Ми рішили з дітьми прогулятися на річці. Фотографувалися, каталися на льоду. І в одну мить дитина провалилася разом із меншим братом в воду", - розповідає жителька села Березняки Ольга Бабич.

Санки з молодшим хлопчиком були на замерзлій водоймі на відстані близько 10 метрів від берега, коли під ними тріснув лід і дитина опинилася у крижаній воді. Намагаючись самостійно врятувати дитину, батьки разом зі старшим сином також провалилися під лід.

Все могло би завершитися трагедією, якби в цей момент поруч не опинився старший інспектор сектору реагування патрульної поліції Лубенського районного відділу поліції Ярослав Семенець.

"Того дня я проїжджав повз річку Гребиху. Звернув увагу, що кригою ходять чоловік, жінка і двоє дітей. Буквально за декілька секунд, повернувши голову ліворуч, я побачив, що вони вже провалилися під лід і прохають про допомогу", - розповів поліцейський.

Він різко зупинився та вискочив з машини. Знав, що в багажнику є буксировочний трос. Схопив його та побіг до водойми. Знаючи, що лід крихкий, вирішив наближатися до родини, що борсалася у воді, повзком. Наблизився на довжину мотузки.

"Спочатку кинув мотузку 13-річному хлопцю, оскільки він, можна сказати, вже йшов на дно. Спочатку витягнув його. Потім 3-річного хлопчика, якого батько однією рукою тримав над водою. Потім - жінку, і останнім - чоловіка", - розповів Ярослав Семенець.

Посадивши врятованих до теплого автомобіля, відвіз родину до їх місця проживання. Всі четверо добряче злякалися та сильно змерзли. Але ушкоджень не отримали, тому від медичної допомоги відмовилися.

2 лютого начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський нагородив старшого лейтенанта поліції Ярослава Семенця відзнакою Головного управління поліції області "Знак Пошани".

Скромний поліцейський не відчуває себе героєм - вважає, що на його місці так вчинив би кожен.

До слова, на Одещині 11-річному хлопчику відірвало руку по плече (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.