Skin contact wine – один із найстаріших видів вина у світі, існує ця технологія вже понад 8000 років. Але тільки зараз «контактне» вино стає модним. Про це на своїй сторінці в Фейсбук розповів один зі співвласників центрів етнографічного сільського туризму та сімейного відпочинку на Одещині, де зараз створюють бурштинове вино, Михайло Паларієв, пише інформаційне агентство «Юг.Today».
«По суті це біле вино, яке стало бурштиновим, тому що виноградний сік залишався в контакті з виноградною шкіркою від кількох днів до року. Це надає вину більш насиченого, дубильного характеру і глибини кольору, яка варіюється від блідо-золотистого до глибокої бронзи. Колір повністю залежить від тривалості контакту зі шкірою: іноді дні, іноді кілька місяців.
Вино може бути на смак як червоне через те, як воно було створено, із дубильними речовинами, тілом та текстурою, а також глибиною натурального червоного вина. Але, оскільки основою вина є виноград білих сортів, він також має фруктовість та аромати, пов’язані з білим вином. Тому завжди чекайте на вибух смаку», – поділився секретами виробництва та враженнями Михайло.