Догори
Дати відгук

На Одещині курорт «Рассейка» огородили совковою канавою, екологи обурені (ФОТО)

Канава із часом перетвориться на потворну сміттєву яму, а також заважатиме реагувати на пожежі.

2 хв на прочитання29 Квітня 2021, 12:35
Курорт «Рассейка» огородили потужною совковою канавою, екологи обурені Курорт «Рассейка» огородили потужною совковою канавою, екологи обурені
Поділитись:

Курорт «Рассейка», який примикає до  Нацпарку  «Тузлівські лимани» і є рекреаційною зоною,  відгородили потужною канавою.  Еколога, співробітника Нацпарку Івана Русєва обурила така ситуація. 

За його словами, в цій зоні відпочинку, звану в народі «Курорт Шанхай», немає земельного планування, доріг, водозабезпечення, каналізації, облаштування, безпеки та комфорту.  І така совкова канава повністю відображає  «поліфункціональність»  такого відпочинку. 

Дикість канави за словами Русєва полягає не тільки в тому,   щоб усіх гостей, які приїжджають на відпочинок «заганяти» як овець через один вузький вхід і збирати з них гроші за відсутність курортних послуг. Але в тому числі для того:

  • щоб ця канава із часом перетворилася на потворну сміттєву яму;
  • щоб гуляючи вздовж рекреаційної зони туристи у сутінках і вночі, потрапили в неї, як у пастку для звірів і ламали собі ноги;
  • щоб мігруючи дикі тварини — полівки, їжаки, зайці, молоді лисенята, шакалята та ін. падали і гинули в канаві;
  • щоб перекрити доступи для контролю території та акваторій НПП «Тузлівські лимани» службі держохорони нацпарку та перешкоджати оперативно затримувати браконьєрів;
  • щоб блокувати можливість оперативного реагування на ймовірні пожежі.

Голова Нацпарку Ірина Вихристюк зауважила в коментарях, що в той час, коли курорти Туреччини та Єгипту закликають туристів і приваблюють низькими цінами на тлі високої якості послуг, тут реальний глухий совок.

«Замість того, щоб створити хоч базові умови на самій т. з. рекреаційній території, елементарної інфраструктури, починаючи з доріг, немає! Їх не турбує питання водовідведення та водозабезпечення. Не обходить те, що розкрадені землі загального користування. Те, що каналізаційні стоки зливають у лимани, що на пляжі ЖОДНОГО туалету чи роздягалки тощо», — написала еколог.

До слова, в Україні знайшли понад дві тисячі стихійних сміттєзвалищ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost