Догори
Дати відгук

На Одещині вирощуватимуть креветки та мідії - Уряд дозволив здати в оренду акваторію лиману

Перші торги будуть оголошені найближчим часом.

1 хв на прочитання04 Лютого 2024, 15:00
На Одещині вирощуватимуть креветки та мідії На Одещині вирощуватимуть креветки та мідії
Поділитись:

В Україні дозволили використовувати акваторію Сухого лиману, що на Одещині, для ведення господарської діяльності у сфері марикультури. Вказану ділянку віддадуть в оренду для вирощування молюсків та креветок. Відповідне розпорядження схвалено Урядом на минулому засіданні. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

Вперше в історії України Урядом прийнято рішення про надання можливості підприємцям займатися марикультурою на умовах оренди у частині акваторії лиману.

Як зазначається, ділянка водойми в Сухому лимані має вільний водообмін з морем та достатню солоність для вирощування мідій, різних видів креветок тощо.

“Нам треба розвивати морську аквакультуру. У цьому ми опираємось на досвід країн, які є лідерами, наприклад, Норвегія та Чилі. В розпорядженні чітко визначені координати для ведення бізнесу у Сухому лимані. І ми пропонуємо підприємцям взяти участь в електронних торгах на право оренди акваторією”, – зазначив заступник Міністра агрополітики Віталій Головня.

Як стало відомо, договір про оренду буде укладатись на сім років.

Перші торги будуть оголошені найближчим часом.

Марикультура широко застосовується в більшості прибережних країн, Норвегії, Іспанії, Болгарії, Румунії. Лідером з вирощування продукції морської аквакультури серед Чорноморсько-середземноморських держав є Туреччина.

Більше новин читайте на Green Post.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost