Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу

На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу

Чоловік придбав підроблені документи через Telegram-канал.

1 хв на прочитання26 Жовтня 2023, 20:25
Одещина підроблений військовий квиток штраф Одещина підроблений військовий квиток штраф
Поділитись:

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області виніс вирок чоловіку, визнавши його винним у використанні завідомо підробленого документа.

Про це повідомляє Odesa.Online з посиланням на рішення суду.

Обвинувачений розповів, що у квітні 2023 року він знайшов Телеграм-канал, на якому пропонувалось зробити документи, які б надавали право виїзду за кордон.

Він зателефонував на мобільний телефон зазначений у вказаному оголошені та домовився про зустріч в Одесі «із невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження».

На початку травня 2023 року на одеському залізничному вокзалі обвинувачений зустрівся із вищевказаною невстановленою особою. Під час спілкування він надав йому копії своїх документів, та гроші – 7 тисяч доларів США. В подальшому, на виконання домовленостей, 18 травня у відділенні «Нової пошти» чоловік отримав посилку із завідомо підробленими документами, які знаходились всередині а саме: тимчасове посвідчення військовозобов`язаного від 30.03.2023 та довідку ВЛК № 47/1784 від 30.03.2023 року, видані на його ім’я.

Далі, 20 травня, обвинувачений прибув в міжнародний пункт пропуску «Сторокозаче» в Одеській області.

Під час проходження паспортного контролю він надав прикордонникам зазначені завідомо підроблені документи, однак був викритий і затриманий. За результатами розгляду справи суд призначив обвинуваченому покарання у виді 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 10 200 грн.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost