Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині посадовець "заробив" 7 млн грн: за грантові кошти мали прокласти 111 км каналізаційних мереж

На Одещині посадовець "заробив" 7 млн грн: за грантові кошти мали прокласти 111 км каналізаційних мереж

Вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу

1 хв на прочитання04 Жовтня 2023, 21:38
Поділитись:

Директора одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міської ради підозрюють у заволодінні сімома мільйонами гривень бюджетних коштів під час надання послуг із менеджменту при реалізації міжнародного грантового проєкту. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Гроші, які розтратив урядовець, виділялися Україні для реалізації спільної операційної програми "Україна – Румунія 2014–2020". У рамках цього проєкту в Ізмаїлі мають збудувати 111 кілометрів 226 метрів каналізаційних мереж. У прокуратурі зазначили, що станом на сьогодні каналізаційні стоки відводять по аварійній гілці. 

Слідство встановило, що з метою заволодіння грантовими коштами фігурант залучив до злочинної схеми підконтрольне йому підприємство, яке мало надати конкретні послуги, зокрема: управління та координацію проєктом, звітність, розробку плану моніторингу проєкту та плану управління ризиками. При цьому послуги з менеджменту фактично не надавалися.

Протягом кількох років підозрюваний затверджував сфальсифіковані його поплічниками з підприємства звіти, які не відповідають умовам договору та технічному завданню, обмежуючись лише складанням статистичної звітності щодо виконання проєкту та комунікації з грантодавцями. На даний момент вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та встановлюють інших причетних до незаконної оборудки осіб. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.