Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині під час огляду у салоні авто правоохоронці виявили ящики із червонокнижною рибою

На Одещині під час огляду у салоні авто правоохоронці виявили ящики із червонокнижною рибою

Документів, які б підтверджували законність походження риби та її перевезення, у чоловіка не було.

1 хв на прочитання12 Березня 2024, 15:25
 У салоні авто правоохоронці виявили ящики із червонокнижною рибою У салоні авто правоохоронці виявили ящики із червонокнижною рибою
Поділитись:

Правоохоронці під час патрулювання території в місті Рені виявили за кермом автомобіля місцевого жителя, який порушив правила дорожнього руху, здійснивши зупинку на пішохідному переході. Відносно водія склали постанову про адміністративні правопорушення і наклали стягнення у вигляді штрафу розміром 340 гривень. Повідомилиу ГУНП в Одеській області.

Разом з тим, в салоні автомобіля поліцейські виявили ящики з більше сотнею різних видів риби, серед якої були короб, карась, судак, щука, товстолобик та стерлядь, яка відноситься до роду осетрових і занесена до Червоної книги України. Документів, які б підтверджували законність походження риби та її перевезення, у чоловіка не було.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, рибному господарству України були нанесені збитки розміром майже 700 тисяч гривень.

Начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович зазаначила:  "За даним фактом ми внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Дане правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або обмеженням волі на строк до трьох років. Походження риби ми будемо встановлювати в ході слідства, а експерти визначать точний розмір заподіяної шкоди."

У поліції зазначили, що після цього вирішуватиметься питання щодо остаточної правової кваліфікації дій чоловіка та повідомлення йому про підозру.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost