Догори
Дати відгук

На Одещині фермер вирощує три фрукти в одному - шарафугу

1 хв на прочитання24 Вересня 2020, 14:35
Поділитись:

У селі Шевченкове Одеської області фермер Дмитро Євдокимов вирощує дивовижний фрукт - гібрид персика, абрикоса і сливи. Фрукт, виведений американським селекціонером Флойдом Зайгером, називається  нектакотум, а  в народі -  шарафуга.

Про садівничі успіхи українця повідомив телеграм-канал "Одеса як вона є".

Відомо, що шарафуга - самий незвичайний з усіх гібридів  і останнім часом користується все більшою популярністю. Сорт дерева відрізняється морозостійкістю, раннім плодоношенням і незвичайним смаком плодів.

 Зовні дерево схоже на звичайну сливу - з такими ж листами і шипами. Форму і розмір плоди успадкували від абрикоса, а кісточка має своєрідний малюнок від персика, хоча з легкістю  відділяється від м'якоті.

Смак плодів залежить від зрілості. Недостиглі екземпляри нагадують сливовий смак, а зрілі - абрикосовий, м'якоть солодка або кислувата, соковита і приємна.

Відомо, цьогоріч Євдокимов  виростив бразильську екзотику – ароматний овоч кассабанану, а  на Рівненщині господар виростив урожай екзотичної маракуї (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитаннягодина тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025