Догори
Дати відгук

На Одещині чоловік отримав вирок за браконьєрство

Сума завданих правопорушником збитків сягнула майже 270 тисяч гривень.

1 хв на прочитання18 Грудня 2023, 09:13
На Одещині чоловік отримав вирок за браконьєрство На Одещині чоловік отримав вирок за браконьєрство
Поділитись:

Житель Білгород-Дністровського району отримав обвинувальний вирок суду за браконьєрство. Зловмисник отримав покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном на 1 рік. Крім того, він повинен відшкодувати заподіяну державі шкоду. Про це повідомляє ГУ НП в Одеській області. 

Жителя Шабівської громади, який здійснював незаконний вилов риби, викрили в акваторії Будацького лиману поблизу села Біленьке.

Правопорушник без передбачених законом дозвільних документів убрід виловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – ятера. У фігуранта в якості речових доказів вилучили ятір довжиною понад чотири метри та більше 170 одиниць карасів і бичків.

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником  збитків сягла майже 270 тисяч гривень.

Суд ухвалив вирок, яким визнав підсудного винним, та призначив йому покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном на 1 рік. Впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Порушення Закону ще раз впродовж іспитового терміну може обернутися для чоловіка суворішим покаранням. Крім того, правопорушник повинен відшкодувати заподіяні державі збитки.

Також суд визначив долю речових доказів – незаконне знаряддя лову знищити, а улов конфіскувати на користь держави.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.