Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині банк не сплатив 102 млн грн податків - на все майно накладено арешт

На Одещині банк не сплатив 102 млн грн податків - на все майно накладено арешт

Під час проведення обшуку помешкання обвинуваченої з-поміж іншого детективи виявили георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наліпки та ін.

1 хв на прочитання15 Листопада 2023, 16:29
Умисне ухилення від сплати податків Умисне ухилення від сплати податків
Поділитись:

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої виконуючої обов'язки голови правління одного з українських банків за умисне ухилення від сплати податків. Їй також інкримінують підроблення офіційних документів. Про це йдеться у пресрелізі БЕБ. 

Співробітники Теруправління у ході слідчо-оперативних дій встановили, що фігурантка протягом двох місяців умисно не відображала у звітності зобов’язання з податку на додану вартість. Такі дії призвели до фактичного ненадходження до Держбюджету понад 102 млн грн лише за цей період.

Під час проведення обшуку помешкання обвинуваченої з-поміж іншого детективи виявили георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наліпки, вітальні листівки із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. На все майно накладено арешт. Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснювали детективи теруправління БЕБ в Одеській області, оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Одеській області, процесуальне керівництво - Одеської обласної прокуратури.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.